Nieuwe gebruiker toevoegen

Leer hoe u een Nieuwe gebruiker toevoegen aan uw systeem kunt toevoegen met stapsgewijze instructies en handige tips. Maak het proces van het toevoegen van nieuwe gebruikers snel en eenvoudig met onze uitgebreide handleiding.

1. Het gebruikers-overzicht

Op het dashboard vind je links in de balk, rondom het midden (afhankelijk van plug-ins), het kopje “Gebruikers”. Druk daarop om naar het gebruikers-overzicht te gaan.

Hier vindt je jouw account terug, maar ook ons account en eventuele klantaccounts (meestal bij een webshop).

2. Nieuwe account aanmaken

Bovenaan deze pagina vind je de knop “Nieuwe toevoegen” als je daarop drukt begint het aanmaak-proces.

En gelukkig wijst dat grotendeels zichzelf!

Vul de gebruikersnaam in en een emailadres, zorg dat deze gegevens kloppen. Deze zijn belangrijk en lastig te wijzigen.

Voorkom het gebruik jouw bedrijfsnaam of naam van de website als gebruikersnaam. Dat is natuurlijk één van de eerste gokken voor hackers.

3. Wachtwoord sturen of aanmaken

Je hebt nu een aantal keuzes met betrekking tot het wachtwoord voor dit account. Je staat helemaal vrij in die keuze.

1. Je genereert een wachtwoord en communiceert deze met de gebruiker
  2. Je stelt een eigen wachtwoord in en communiceert deze met de gebruiker
  3. Je laat de gebruiker zelf een wachtwoord instellen.

Wij kiezen meestal optie 3, zo versturen wij geen wachtwoorden en blijft jouw account geheim. Vink hiervoor het vakje “Nieuwe gebruiker een e-mailbericht…” aan.

Let op! Deze mail is meestal binnen 5-10 minuten binnen; maar komt nog wel eens in de spam terecht.

4. Rollen kiezen

WordPress maakt standaard gebruik van rollen. Dit is de verdeling van gebruikersrechten, oftewel wat kunnen accounts wel en niet. Hieronder zijn de standaardrollen, en hun rechten:

• Abonnee
    Deze rol kan eigenlijk niks meer dan ‘normale’ gasten op jouw site; het versoepelt alleen processen waar accountinformatie nodig is (zoals reageren op een blog).
  • Schrijver
    De naam zegt het al een beetje natuurlijk, dit account kan blogs op jouw website schrijven. Maar niet publiceren en ook geen bestanden uploaden.

5. Rollen part 2

• Auteur
    Deze accounts kunnen echt wat helemaal zelf doen. Ze kunnen blogs schrijven en publiceren; en hun eigen blogs bewerken. Maar ze kunnen geen pagina’s maken of instellingen wijzigen.
  • Editor
    Met deze rol kan eigenlijk bijna alles. Je kunt blogs van iedereen bewerken, pagina’s maken en bewerken. Eigenlijk het enige wat je niet kunt is plugins, thema’s en instellingen bewerken
  • Administrator
    Dit is de ‘real deal’ met deze accounts kun je alles, maar dan ook echt alles, op jouw website doen. Bewerken, verwijderen, maken; maar ook instellingen aanpassen, plugins installeren of thema switchen.
    Let op wie je deze toegang geeft!

6. Afronden

Gebruikersnaam, check!
Emailadres, check!

Wachtwoord verstuurd of gekopieerd?

En heb je een passende rol gekozen?

Dan is het tijd om de knop “Nieuwe gebruiker” te klikken. Je account wordt nu aangemaakt, eventueel wordt er gemaild en de inloggegevens zijn direct bruikbaar.