Wachtwoord wijzigen

Leer hoe u eenvoudig uw Wachtwoord wijzigen en uw accounts veilig kunt houden met onze stapsgewijze handleiding. Update uw wachtwoord regelmatig om uw persoonlijke gegevens te beschermen en ongeoorloofde toegang te voorkomen. Blijf hackers een stap voor en zorg ervoor dat uw online accounts altijd veilig zijn.

1. Inloggen

Als je je wachtwoord nog weet, of bijvoorbeeld in de mail hebt gekregen van ons kun je gewoon inloggen. Dat is de makkelijkste manier om het zelf aan te passen.

Ben je het wachtwoord vergeten? Gebruik dan de optie “Wachtwoord vergeten?” op het inlogscherm.

2. Naar jouw profiel

Helemaal rechtsboven in de hoek van het dashboard staat jouw naam. Bijvoorbeeld “Hallo Arjan” afhankelijk van de taalinstellingen van de website.

Als je daar op klikt, of met de muis overheen gaat en vervolgens “Mijn profiel wijzigen” drukt kom je op jouw profielpagina. Beide opties gaan naar dezelfde pagina.

Op jouw profiel vindt je onder andere jouw inloggegevens, gebruikte kleurenschema en eventuele contactgegevens. Voor nu beperken we ons tot het kopje “Gebruikersbeheer”.

3. Een wachtwoord genereren

Druk achter ‘Nieuw wachtwoord’ op de knop “Wachtwoord genereren”. Je krijgt een vakje te zien met een gegenereerd wachtwoord, zo’n onmogelijk te onthouden wachtwoord. Maar in dit vakje kun je zelf gewoon beginnen te tikken.

Jouw wachtwoord vereist een sterk wachtwoord; dus maak hem lang genoeg, gebruik tekens en cijfers, en gebruik geen persoonlijk details.

Zo is bijvoorbeeld “Arjan123 ” een afgekeurd (zwak) wachtwoord. Maar is “@ArjanMarsman17! “een sterk, goedgekeurd wachtwoord. Maar dan liever zonder die persoonlijke details (naam) dus.

Onderaan de pagina even op “Profiel bijwerken” drukken en jouw nieuwe wachtwoord is actief.