Klantgegevens veilig met een SSL certificaat

Ben jij op zoek naar een succesvol internet bureau?

Goed dat jij ons hebt gevonden!, Wij kunnen jou helpen om een website of webwinkel succesvol te maken.
Heb jij nog geen website of webwinkel! Geen probleem dan maken we er gewoon één voor je.

Klantgegevens veilig opgeslagen en verzonden met een SSL certificaat

Een SSL certificaat is een bestand dat ervoor zorgt dat gegevens die verzonden worden tussen de server van jouw website en de browser waar iemand in surft (zoals Internet Explorer of Chrome) goed beschermd worden tegen diefstal en tussenkomst van derden. Kort gezegd: een SSL certificaat beschermt jouw gegevens en de gegevens van jouw klanten. De beveiliging van gegevens is vooral belangrijk voor bijvoorbeeld contactformulieren, wachtwoorden en betalingsgegevens.

SSL certificaten en de privacywet

Voorheen was het gebruik van een SSL certificaat niet verplicht. In mei 2018 is echter de nieuwe privacywet in werking getreden. Deze wet verplicht onder andere dat persoonsgegevens die verzonden worden via het internet goed beschermd worden. Wanneer je nu werkt met persoonsgegevens op jouw website (al is het maar een contactformulier), is het verplicht om in het bezit te zijn van een SSL Certificaat. Zo laat je zien dat jouw website veilig omgaat met persoonsgegevens.

Vertrouwen bij klanten

Ook voor (toekomstige) klanten werkt het groene slotje, dat de adresbalk bij jouw website laat zien, positief. Klanten zijn eerder geneigd vertrouwen te hebben in een duidelijk goed beveiligde website dan in een website die dit niet laat zien. Met een betrouwbare website komen klanten eerder terug.

Betere vindbaarheid in Google

Wanneer je jouw website beveiligt met een SSL certificaat word je beloond door Google in de vorm van een hogere ranking. Goed beveiligde websites krijgen in Google voorrang op websites zonder goede beveiliging. Google wil op deze manier haar gebruikers beschermen tegen het gebruik van minder veilige websites. Zo is het gebruik van een SSL certificaat niet alleen noodzakelijk, maar levert het jouw website ook nog eens een hogere plaats in Google op en dat is natuurlijk alleen maar goed voor uw bedrijf.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over SSL certificaten of gewoon eens kennis met ons maken? Neem dan contact op met Webplace4u.

Wil jij een succesvolle website of webwinkel?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een geheel vrijblijvende kennismakingsafspraak.